Column Janine

Columns Janine Veldhoven

Elke maand schrijft Janine Veldhoven een column die betrekking heeft op een gebeurtenis, een aankondiging of zomaar iets wat binnen het bedrijf plaats heeft gevonden en wat de moeite waard is om te delen met u. Veel leesplezier!

Column Janine

Nieuws uit onverwachte (zit-)hoek

Zoals aangekondigd ditmaal een kort verslag van ons bezoek aan de Internationale Meubelbeurs in Keulen, alweer bijna vier weken geleden. Vol verwachtingen zijn we met ons verkoopteam vroeg in de ochtend in de auto gestapt op weg naar een dag vol nieuwe inspiratie. In de opruiming hadden reeds veel afgeprijsde showroommodellen een nieuwe eigenaar gevonden, dus ruimte om onze collectie aan te vullen met noviteiten was er ook.

Hoe enthousiast we de afgelopen jaren ook waren over deze beurs, dit jaar viel deze ons toch een klein beetje tegen. Vele fabrikanten toonden slechts kleine aanpassingen op bestaande modellen in plaats van écht nieuwe dingen: Een ander pootje onder een bestaande bank, een nieuw palet aan (lak-)kleuren, een uitbreiding van een bestaand zitmeubelenprogramma met een nieuw hoekelement en meer van dat soort details. Andere merken kwamen met een of meer herintroducties van oude modellen uit de jaren ’70 en ‘80, soms in iets aangepaste uitvoering. Weinig spektakel dus, totdat…….

Al vaker heb ik het in deze column gehad over het Zwitserse merk De Sede, vooral bekend om haar kwalitatief hoogstaande zitmeubelen en bijzondere verwerking van leer, echter met een collectie van lang lopende modellen zonder al te veel vernieuwing. Tot onze grote verrassing was het dit jaar nu juist De Sede dat groots uitpakte met een stand vol nieuwe ontwerpen en ontwikkelingen!

Het bekendste model, de DS-600, reeds in 1972 ontworpen als een ‘slang’ van aan elkaar geschakelde segmenten, is nu ook als bank voor buiten beschikbaar en combineert prachtig met de nieuwe unieke ligbank DS-1000 voor in de tuin, die vanwege de constructie veel weg heeft van een superluxe hangmat die ook binnenshuis toepasbaar is. De geïntroduceerde eetkamertafel DS-777 en compacte fauteuil en eetkamerstoelen DS-515 zijn ronduit prachtig. Zeker in het voor De Sede unieke Neck-leder spatte het vakmanschap en de luxe er vanaf. Daarnaast is de collectie van De Sede uitgebreid met robuuste salon- en eetkamertafels, waarbij van kolomvoet tot en met het blad zijn vervaardigd van een totaal nieuw materiaal, waarbij de oppervlakten zijn bekleed met mengsels van gesteente of metaal. En zo kan ik nog wel even door gaan, maar ik adviseer u liever om over een week of acht bij ons binnen te lopen en u zélf te laten verrassen.

Kunt u niet wachten?

Volg ons dan ook op Facebook of Instagram voor meer nieuwe inspiratie.

Delen

Contactgegevens

Veldhoven Interieurs BV
Vinkenlaan 31
3722 AH Bilthoven
T: (030) 2282591
E: verkoop@veld-int.nlWij zijn aangesloten bij:

woonmodernisten

Woonmodernisten is een collectief van 6 gerenommeerde interieurspecialisten.

Openingstijden

Dinsdag:
09.30 - 18.00 uur

Woensdag:
09.30 - 18.00 uur

Donderdag:
09.30 - 18.00 uur

Vrijdag:
09.30 - 18.00 uur

Zaterdag:
09.30 - 17.00 uur

Maandag en vrijdagavond op afspraak