Column Janine

Columns Janine Veldhoven

Elke maand schrijft Janine Veldhoven een column die betrekking heeft op een gebeurtenis, een aankondiging of zomaar iets wat binnen het bedrijf plaats heeft gevonden en wat de moeite waard is om te delen met u. Veel leesplezier!

Gevloerd

Column Janine

Gevloerd

Afgelopen week ging ik op bezoek bij een jong gezin dat recent hun nieuwe woning had betrokken. Zeer regelmatig horen wij dat men in zo’n geval in eerste instantie de bestaande meubels meeneemt en dan, als men er eenmaal zit, met het interieur aan de slag wil gaan. Vaak krijgen de muren, kozijnen en plafonds voor verhuizing nog wel een schilderbeurt en in een enkel geval wordt er intern een geringe bouwkundige aanpassing gemaakt. Zo ook in dit geval.

Meneer en mevrouw waren voorafgaand aan mijn bezoek al in onze showroom geweest om te kijken naar raambekleding en eventueel wat nieuw meubilair, maar al snel werd duidelijk dat met name mevrouw niet gelukkig was met de bestaande vloertegels die op de gehele begane grond lagen. Echter, onder de tegels was vloerverwarming aangebracht welke een eventuele sloop niet zou overleven en ook hadden ze nog geen idee voor een alternatief.

Eenmaal binnen waren beiden het er gelukkig al over eens dat er zeker nog werk lag voor een aannemer om alle door de vorige eigenaar aangebrachte deuren, kozijnen, plinten en lambriseringen in ‘landelijke’ stijl uit de moderne jaren’60 woning te krijgen, maar het grote dilemma lag toch duidelijk bij de vloertegels.

Bij ieder advies aan huis kijk ik naar het bestaande meubilair en de sfeer in huis en probeer er dan samen met de klant uit te komen welke stijl hen het meeste aanspreekt. In dit geval zat daar volgens mij ook de oplossing voor het vraagstuk m.b.t. de vloer. Meneer had een duidelijke voorkeur voor een stoer, ietwat ‘zakelijk’ interieur, passend bij de bijzondere fauteuil van RVS en vintage bank die ze al hadden. Mevrouw had in eerste instantie een wat meer Scandinavische stijl voor ogen, passend bij 2 kleinere, ook al aanwezige stoelen in pasteltinten.

Mijn eerste advies aan dit gezin was dan ook om samen een keuze te maken voor één stijl welke zij beiden zouden kunnen omarmen, aangezien er nu eigenlijk een mix van stijlen was ontstaan. In het geval ze zouden kiezen voor een strak en ‘industrieel’ interieur waren de bestaande donkergrijze ‘verouderde’ hardstenen vloertegels prima in te passen, waar ik deze in een zachter Scandinavisch plaatje zeker niet zag blijven. Ter ondersteuning van mijn visie heb ik voor deze klant een (digitaal) stijlbord gemaakt met meerdere foto’s van de twee verschillende interieurstijlen, waarbij ik ook enkele suggesties heb opgenomen voor wat ‘bouwkundige’ aanpassingen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van taatsdeuren. Een beproefd hulpmiddel voor in deze eerste oriëntatiefase. Al binnen een paar dagen was men eruit en een vervolgafspraak voor het uitzoeken van raambekleding, meubels en het aannemerswerk is inmiddels gemaakt. En de vloer…….. die blijft liggen!

Delen

Contactgegevens

Veldhoven Interieurs BV
Vinkenlaan 31
3722 AH Bilthoven
T: (030) 2282591
E: verkoop@veld-int.nlWij zijn aangesloten bij:

woonmodernisten

Woonmodernisten is een collectief van 6 gerenommeerde interieurspecialisten.

Openingstijden

Dinsdag:
09.30 - 18.00 uur

Woensdag:
09.30 - 18.00 uur

Donderdag:
09.30 - 18.00 uur

Vrijdag:
09.30 - 18.00 uur

Zaterdag:
09.30 - 17.00 uur

Maandag en vrijdagavond op afspraak