Column Janine

Columns Janine Veldhoven

Elke maand schrijft Janine Veldhoven een column die betrekking heeft op een gebeurtenis, een aankondiging of zomaar iets wat binnen het bedrijf plaats heeft gevonden en wat de moeite waard is om te delen met u. Veel leesplezier!

Column Janine

‘Doe-het-zelf’ met een prijskaartje

Dat een verzameling van mooie spullen nog geen mooi en harmonieus interieur maakt heb ik u al eens eerder uiteengezet. Toch hebben veel mensen de neiging om op vele plaatsen te gaan ‘shoppen’ om hun huis in te richten. Misschien wel ingegeven door de vele woonprogramma’s op TV waar het maken van een interieur allemaal erg eenvoudig lijkt en het ‘trendy’ is om dit vooral zelf te doen. Misschien is het ook een gevolg van de mogelijkheden die de consument heeft om zich via internet uitgebreid te laten inspireren en vervolgens op zoek gaat naar de laagste prijzen. Dat dit toch vaak tot een onbevredigend resultaat heeft geleid komen we in onze showroom nog regelmatig tegen.

Maar waarom laat men zich bijvoorbeeld wel door een enkele adviseur volledig begeleiden bij de keuze van een compleet pakket aan verzekeringen en is het ontwerpen van een interieur iets dat je wel gewoon zelf kunt doen? Wellicht gaat men ervan uit dat de materie bij verzekeringen erg ingewikkeld is en een groot afbreukrisico heeft. Echter, een niet-passende verzekering kun je gemakkelijker oversluiten dan dat je een miskoop in je interieur snel zult vervangen!

Zo sprak ik gisteren in de zaak een echtpaar dat recent elders twee fauteuils had aangeschaft en inmiddels ook een nieuwe parketvloer had besteld. De vraag aan mij was of ik hen kon adviseren over een bank en vooral de kleur ervan. De stoelen ‘vielen hen na aflevering thuis toch wel wat tegen’ en ‘brachten niet de warmte in het interieur die ze voor ogen hadden’. Daarop hebben ze een donker parket uitgezocht in de hoop dat dit het gewenste effect zou hebben. In mijn optiek was het ‘probleem’ daarmee alleen maar groter geworden.

Natuurlijk ben ik voor deze klanten aan de slag gegaan, al kwam de klant zelf al snel tot het inzicht dat de uitvoering van de twee recent aangeschafte stoelen eigenlijk niet paste in de sfeer die ze wilden hebben. Qua comfort was er niets op aan te merken, maar het bleek nagenoeg onmogelijk de gekozen kleuren en de kleur van de nieuwe vloer ‘bij elkaar te brengen’ met alleen een stof op de beoogde bank. Uiteindelijk hebben deze klanten ervoor gekozen om, naast een nieuwe bank en een mooi karpet, de twee recent aangeschafte stoelen op mijn advies opnieuw te laten stofferen in een andere kleurencombinatie. Eigenlijk zonde natuurlijk; Een professioneel advies vooraf had in dit geval veel onbehagen, zoekwerk én extra uitgaven kunnen voorkomen!

Delen

Contactgegevens

Veldhoven Interieurs BV
Vinkenlaan 31
3722 AH Bilthoven
T: (030) 2282591
E: verkoop@veld-int.nlWij zijn aangesloten bij:

woonmodernisten

Woonmodernisten is een collectief van 6 gerenommeerde interieurspecialisten.

Openingstijden

Dinsdag:
09.30 - 18.00 uur

Woensdag:
09.30 - 18.00 uur

Donderdag:
09.30 - 18.00 uur

Vrijdag:
09.30 - 18.00 uur

Zaterdag:
09.30 - 17.00 uur

Maandag en vrijdagavond op afspraak