Column Janine

Columns Janine Veldhoven

Elke maand schrijft Janine Veldhoven een column die betrekking heeft op een gebeurtenis, een aankondiging of zomaar iets wat binnen het bedrijf plaats heeft gevonden en wat de moeite waard is om te delen met u. Veel leesplezier!

Familiebedrijf

Column Janine

Allemaal familie

“Familie is het allerbelangrijkste” stond er bovenaan de rouwadvertentie die ik vorige week totaal onverwacht onder ogen kreeg. De schok bij alle medewerkers hier was groot toen wij vernamen dat een van onze relaties, decennialang de vertegenwoordiger van ons ‘huismerk’ Interlübke, er niet meer is. Al had hij geen enkele genetische band met de familie Lübke (oprichters van Interlübke), hij behoorde wel ruim 40 jaar tot de ‘Interlübke familie’ en kwam in dat kader al vanaf het begin van de jaren’80 zeer regelmatig bij ons ‘over de vloer’. Gerard Kesler was voor ons Interlübke en, ondanks dat hij zijn werk al enige tijd geleden had overgedragen aan een prima opvolgster, we zullen zijn gevraagde en ongevraagde adviezen zeker missen!

Zo zijn er in ‘meubelland’ wel meer mensen die echt een stempel kunnen drukken op een merk. Niet onlogisch is, dat dat vaak leden zijn van echte ‘meubelfamilies’ met een eigen onderneming. Naast het  eerdergenoemde Interlübke zijn er ook veel Nederlandse meubelfabrikanten die van oorsprong een familiebedrijf zijn en waar in veel gevallen al meerdere generaties de scepter zwaaien. Denkt u hierbij aan het Nederlandse Castelijn van Coen en Marieke Castelijn, Label van de familie Van den Berg met meerdere familieleden op diverse plekken in het bedrijf, het nog jonge Ferrolight, opgericht door Ferdinand en Marike Verbeek en Arco dat werd opgericht in 1904 door Wouter van Ast en inmiddels wordt geleid door de 4 e generatie Van Ast. Stuk voor stuk familiebedrijven met een eigen identiteit en, omdat vaak de nieuwe generaties min of meer in het bedrijf opgroeien, betrouwbare samenwerkingspartners.

Naast de familie-fabrikanten hebben wij ook veel familiebedrijven als collega-detaillisten. De woonwinkels die zijn opgericht of al jaren in handen zijn van eenzelfde familie zijn talrijk. Vaak zijn dit ook de bedrijven met passie voor het vak, waarbij, naast de vanzelfsprekende bedrijfseconomische belangen, ook het bouwen en onderhouden van relaties een zeer grote rol speelt. Dit ziet de klant terug in een zeer persoonlijke benadering, verdergaande service en een eerlijk advies. Dit ‘betaalt’ zich terug in een groot vertrouwen van de klant die je dan vaak meerdere keren achtereen mag inrichten.

Het zal u niet zijn ontgaan dat ook Veldhoven Interieurs een echt familiebedrijf is. Als vierde generatie Veldhoven in het bedrijf heb ik al vele namen van klanten meermaals voorbij zien komen. Klanten van vroeger, die soms al met ons zaken deden toen mij opa nog in de zaak zat, tot kinderen en zelfs kleinkinderen van relaties die nu ook bij ons komen. Volgend jaar vieren we dat het bedrijf 100 jaar bestaat en zullen we deze trouwe ‘Veldhoven-fans’ in dit jubileumjaar zeker niet vergeten.

Delen

Contactgegevens

Veldhoven Interieurs BV
Vinkenlaan 31
3722 AH Bilthoven
T: (030) 2282591
E: verkoop@veld-int.nlWij zijn aangesloten bij:

woonmodernisten

Woonmodernisten is een collectief van 6 gerenommeerde interieurspecialisten.

Openingstijden

Dinsdag:
09.30 - 18.00 uur

Woensdag:
09.30 - 18.00 uur

Donderdag:
09.30 - 18.00 uur

Vrijdag:
09.30 - 18.00 uur

Zaterdag:
09.30 - 17.00 uur

Maandag en vrijdagavond op afspraak