expositie

Henk Broeke

Less is More
Nog tot en met eind juni zijn een groot aantal werken van kunstenaar Henk Broeke bij ons te zien. Henk Broeke is wat je noemt een laatbloeier; Hoewel hij zijn leven lang met kunst bezig is geweest als liefhebber kon hij zich niet voorstellen dat hij hiervan zijn beroep kon maken.

Rond zijn 55ste jaar heeft Henk Broeke zijn eigen bedrijf verkocht, zijn hart gevolgd en een tussenstap gemaakt door een kunsthandel/galerie te openen in het Noordeinde, het kunstcentrum van Den Haag. Na een mooi periode waarin hij naast de omgang met kunst en kunstenaars zijn eigen werk maakte kreeg hij steeds meer de behoefte om zich volledig te wijden aan zijn eigen creativiteit. Nu alweer 10 jaar geleden verkocht hij zijn zaak en houdt hij zich iedere dag bezig met zijn grote passie.

Henk Broeke maakt minimalistische schilderijen en wandobjecten met toepassing van vondsten uit de natuur die hem boeien qua structuur en vorm zoals boomschors, Iberische eikels, amandelen, zaden, mosselen, oesters, zaaddozen van de jacaranda boom maar ook natuurlijke materialen zoals papier maché, vilt, hout, en dergelijke.
Door gebruik van kleur en vorm transformeert hij deze tot minimalistische of abstracte schilderijen en objecten. Sleutelwoorden in zijn werk zijn structuur, reliëf en symmetrie.

Het werk is arbeidsintensief maar ieder stuk is uniek; Voor de liefhebber van “less is more”.

Contactgegevens

Veldhoven Interieurs BV
Vinkenlaan 31
3722 AH Bilthoven
T: (030) 2282591
E: verkoop@veld-int.nlWij zijn aangesloten bij:

Woonmodernisten is een collectief van 6 gerenommeerde interieurspecialisten.

Openingstijden

Dinsdag:
09.30 - 18.00 uur

Woensdag:
09.30 - 18.00 uur

Donderdag:
09.30 - 18.00 uur

Vrijdag:
09.30 - 18.00 uur

Zaterdag:
09.30 - 17.00 uur

Maandag en vrijdagavond op afspraak