Column

Columns Janine Veldhoven

Elke maand schrijft Janine Veldhoven een column die betrekking heeft op een gebeurtenis, een aankondiging of zomaar iets wat binnen het bedrijf plaats heeft gevonden en wat de moeite waard is om te delen met u. Veel leesplezier!

Column Janine

Zwitsers precisiewerk

Zwitserland associeert u wellicht al snel met chocolade, kaas en uurwerken. De Zwitsers zijn een secuur volkje. Niet voor niets is bijvoorbeeld ook de farmaceutische industrie omvangrijk. Maar waar u wellicht niet meteen aan denkt zijn de kwalitatief zeer hoogwaardige zitmeubelen van De Sede, of u moet natuurlijk al een echte liefhebber zijn.

Kwaliteit als garantie voor succes is niet voor niets het motto van deze, ooit als zadelmakerij in het kleine stadje Klingnau begonnen fabrikant. De ambachtslieden van dit toenmalige kleine bedrijfje deden hun uiterste best om leder tot topkwaliteit te verwerken. Later benutten zij hun jarenlange ervaring en zorg aan het creëren van een unieke kwaliteit handgemaakte lederen zitmeubels. In 1965 werd het familiebedrijf omgezet in een NV, De Sede AG, waarna het bedrijf snel groeide. Top ontwerpers van internationale allure werden aangetrokken, extra productiecapaciteit werd gecreëerd en een internationaal distributienetwerk werd opgezet. Ingenieuze ontwerpen, professioneel gerealiseerd met traditioneel en precies Zwitsers vakmanschap: Het merk kreeg al snel een exclusieve reputatie. Vandaag de dag is De Sede een toonaangevende fabrikant van exclusieve lederen meubels. Uit de voormalige kleine werkplaats is een bedrijf ontstaan met meer dan 120 werknemers in dienst met verkooppunten in meer dan 40 landen.

Wat de meubels van De Sede zo uniek maakt is de nog altijd zeer ambachtelijke wijze van produceren, waarbij vakmanschap en ervaring steeds op de volgende generaties wordt overgedragen. De strenge kwaliteitseisen, aandacht voor detail en het nog altijd vele handwerk in de productie zijn kenmerkend. Zo worden alle huiden niet machinaal maar met het menselijk oog gecontroleerd op onregelmatigheden en kwaliteit, en worden stiknaden bij veel modellen nog handmatig aangebracht. Enerzijds voor een mooi visueel effect, maar zeker ook vanwege het geloof in de kwaliteit en duurzaamheid van het handwerk. En ook aan het zitcomfort wordt geen enkele concessie gedaan. De opbouw van ‘rompen’ en vullingen bestaat uit moderne materialen welke specifiek per model worden gecombineerd.

Wij zijn trots dat wij (wederom) dealer zijn van dit bijzondere merk. Inmiddels hebben wij een prachtige opstelling met bank model DS-333 en twee nieuwe (relax-)fauteuils in onze showroom staan. Met name de bank heeft een zeer bijzondere detaillering, waarbij de rug en leuningen met ‘riemen’, die doen denken aan klassieke reiskoffers, aan elkaar zijn verbonden. En in augustus verwachten wij ook nog een ware Icoon: model DS-600, een ontwerp uit 1972 bestaande uit 18 flexibele, smalle segmenten. Deze bank, die overigens nog altijd in productie is, is nog slechts op een paar plaatsen in Nederland te zien. Over enkele weken dus ook (tijdelijk) in Bilthoven!

Delen

Contactgegevens

Veldhoven Interieurs BV
Vinkenlaan 31
3722 AH Bilthoven
T: (030) 2282591
E: verkoop@veld-int.nlWij zijn aangesloten bij:

Woonmodernisten is een collectief van 6 gerenommeerde interieurspecialisten.

Openingstijden

Dinsdag:
09.30 - 18.00 uur

Woensdag:
09.30 - 18.00 uur

Donderdag:
09.30 - 18.00 uur

Vrijdag:
09.30 - 18.00 uur

Zaterdag:
09.30 - 17.00 uur

Maandag en vrijdagavond op afspraak