Column

Columns Janine Veldhoven

Elke maand schrijft Janine Veldhoven een column die betrekking heeft op een gebeurtenis, een aankondiging of zomaar iets wat binnen het bedrijf plaats heeft gevonden en wat de moeite waard is om te delen met u. Veel leesplezier!

Column Janine

Schoon genoeg van

Na een mooie lange nazomer staat de herfst nu voor de deur, nou ..... eigenlijk is die er inmiddels al helemaal doorheen! Natte bladeren, voetafdrukken met modder en zand, natte schoenen en paraplu’s, het komt allemaal weer mee naar binnen. En zonder de juiste maatregelen kan uw vloerbedekking of karpet al gauw vies worden of bent u, indien u een harde vloer heeft, weer vaak in de weer met mop of dweil. Uw vloer kan zelfs beschadigd raken door binnengelopen zand of kleine steentjes die aan of in de zolen blijven hangen.

Hoe kunt u zich nu het beste wapenen tegen al deze viezigheid die ongewenst uw huis binnen komt? De al oude kokosmat bij de deur werkt niet afdoende doordat deze geen vocht opneemt en de brosse kokosvezels snel afbreken. Daarnaast heeft een kokosmat eigenlijk ook een klein beetje gedateerd imago. Een rubber ringenmat buiten schraapt wel het aller grofste vuil weg, maar doet niets aan de nattigheid en bijvoorbeeld kleine vieze blaadjes komen nog altijd een heel eind mee naar binnen.

Een goede functionele entreemat stopt niet alleen binnengelopen vuil, maar neemt ook vocht op, houdt achterliggende vloeren schoon en is zeker niet in de laatste plaats, zelf ook gemakkelijk schoon te houden. Deze functionaliteiten worden door de Coral-matten van Forbo (bekend van o.a. linoleum) bereikt door het gebruik van de juiste garens of combinatie van garens. Garens die vocht opnemen en vuil afborstelen vormen de basis. De garens zijn veerkrachtig, zodat ze na gebruik terugspringen en daardoor hun werk blijven doen. Bijkomend voordeel is dat de matten daarom niet plat lopen en er als nieuw uit blijven zien. Een totaaloplossing bestaat uit het verdelen van uw entree in 2 zones: de buitenzone met een buitenmat als eerste linie om het grove vuil van de schoenzolen te schrapen, en de binnenzone die vocht en fijner vuil van de schoenen opneemt. Forbo claimt dat hiermee Coral tot 94% van het binnengelopen vuil en vocht stopt.

Het beste resultaat wordt dus verkregen met een combinatie van 2 matten. Voor buiten een zogenaamde ‘spaghetti mat’, een kunststof mat met een fijnere structuur dan de ringenmat, die het grovere vuil van de schoenzolen schraapt en voor binnen, afhankelijk van de situatie buiten (gras, grind, tegels, zand) een van de beschikbare matten met een Econyl garen. Hiervan zijn meerdere types beschikbaar die verschillen in vuil afschrapend vermogen en ecologische duurzaamheid. Alle soorten Coral matten zijn in verschillende kleuren leverbaar. Laat ons u eens informeren over de in uw situatie meest optimale combinatie. Wij hebben er genoeg van en uw vloeren blijven schoon!

Delen

Contactgegevens

Veldhoven Interieurs BV
Vinkenlaan 31
3722 AH Bilthoven
T: (030) 2282591
E: verkoop@veld-int.nlWij zijn aangesloten bij:

Woonmodernisten is een collectief van 6 gerenommeerde interieurspecialisten.

Openingstijden

Dinsdag:
09.30 - 18.00 uur

Woensdag:
09.30 - 18.00 uur

Donderdag:
09.30 - 18.00 uur

Vrijdag:
09.30 - 18.00 uur

Zaterdag:
09.30 - 17.00 uur

Maandag en vrijdagavond op afspraak