Column

Columns Janine Veldhoven

Elke maand schrijft Janine Veldhoven een column die betrekking heeft op een gebeurtenis, een aankondiging of zomaar iets wat binnen het bedrijf plaats heeft gevonden en wat de moeite waard is om te delen met u. Veel leesplezier!

Column Janine

Loopt u er even doorheen!

Een week of twee geleden zat ik op een verjaardagsfeestje waar de kinderen druk in de weer waren met een virtual reality bril. Waar het begon met wat gegiechel over een dinosaurus die ‘op je af komt’ eindigde ik de avond met de bewuste bril op mijn hoofd in een zenuwslopende achtbaan waar ik druk meebewegend mee op de bank zat te grijpen naar een veiligheidsbeugel die ik wel zag, maar die er natuurlijk niet was!

De ervaring was bijzonder en heeft mij ook zakelijk gezien wel aan het denken gezet. De interieurplannen voor onze klanten maken wij al enkele jaren digitaal, de ouderwetse tekentafel is een museumstuk geworden in onze opslag (leuk voor ons 100-jarig bestaan over 3 jaar!), maar wat zou er in de nabije toekomst nog mogelijk zijn om het onze klanten nog makkelijker te maken de juiste keuzes voor hun ideale interieur te bepalen?

De digitale ontwerpen die wij nu reeds maken kunnen wij niet alleen als plattegrond presenteren, maar ook in een twee- en driedimensionale weergave, zodat de klant al een veel beter beeld krijgt van hoe het eruit zou kunnen zien. Maar wat nu als het echt mogelijk wordt om, voorafgaand aan uw aanschaf door uw nieuwe interieur heen te kunnen lopen? Niet onmogelijk dacht ik.

Inmiddels weet ik van de leverancier van ons tekenpakket dat er inderdaad (weleens waar nog beperkt) mogelijkheden zijn om dit te doen. En zeker in combinatie met de reeds bestaande mogelijkheden om tekeningen zoals dat heet te “renderen” worden onze ontwerpen al (bijna) realiteit, nog voordat onze stoffeerders en meubelmakers bij u over de vloer komen. Met de bril op kunt u al wandelend om u heen kijken en zo het nieuwe interieur vanuit elke gewenste hoek bekijken. Plafonds, vloeren, muren, ramen, meubilair, en met wat aanvullende fotografie bijvoorbeeld ook het uitzicht op uw eigen tuin kan zichtbaar worden gemaakt.

Als over een tijd de mogelijkheden door de softwareleverancier verder zijn uitgewerkt zullen wij hier zeker iets mee gaan doen. De VR-bril heb ik inmiddels al in huis! Tot die tijd zullen we het nog even moeten doen met de huidige mogelijkheden die natuurlijk al veel uitgebreider zijn dan enkele jaren geleden. Bent u binnenkort van plan uw interieur te vernieuwen of heeft u verhuisplannen en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor de inrichting van uw nieuwe huis? Loopt u dan geheel vrijblijvend eens bij ons binnen!

Delen

Contactgegevens

Veldhoven Interieurs BV
Vinkenlaan 31
3722 AH Bilthoven
T: (030) 2282591
E: verkoop@veld-int.nlWij zijn aangesloten bij:

Woonmodernisten is een collectief van 6 gerenommeerde interieurspecialisten.

Openingstijden

Dinsdag:
09.30 - 18.00 uur

Woensdag:
09.30 - 18.00 uur

Donderdag:
09.30 - 18.00 uur

Vrijdag:
09.30 - 18.00 uur

Zaterdag:
09.30 - 17.00 uur

Maandag en vrijdagavond op afspraak