Column

Columns Janine Veldhoven

Elke maand schrijft Janine Veldhoven een column die betrekking heeft op een gebeurtenis, een aankondiging of zomaar iets wat binnen het bedrijf plaats heeft gevonden en wat de moeite waard is om te delen met u. Veel leesplezier!

Column Janine

Lente in milaan

Gisteren vol inspiratie teruggekomen van ons 3-daags bezoek aan de Salone del Mobile en Euroluce in Milaan, dé beurs waar het gaat om nieuwe trends op het gebied van interieur en vormgeving. Maar de Salone is niet alleen een beursgebouw met hallen vol meubels, ook in de stad zelf zijn verschillende presentaties van ontwerpers, (veelal Italiaanse) merken en dit jaar voor het eerst ook een gezamenlijke presentatie van uitsluitend Nederlandse fabrikanten. En ik moet zeggen, Nederland heeft zich daar als designland zeker laten zien!

Uiteraard gaan we niet naar Milaan om de collecties van merken die wij zelf al voeren te bekijken. Voornaamste doel van het bezoek is kijken naar trends en ontwikkelingen op het gebied van kleuren, vormen en materialen in producten en styling. En dan zijn er zeker een aantal zaken opgevallen die u over enige tijd in de Nederlandse interieurwinkels terug gaat zien.

Interieurs worden, in vergelijking met een aantal jaren geleden weer kleurrijker, minder somber. Niet alleen een veilige basiskleur met wat kussens en accessoires in één accentkleur, maar er wordt gecombineerd met okergeel, donkergroen, petrolblauw, lichtroze en steenrood. Daarnaast zie je ook veel combinaties van pastellen voor de lichte varianten. Wat betreft materialen is hout met zichtbare, klassieke houtverbindingen nog altijd actueel. Voor met name tafelbladen hebben we veel marmer gezien, echter nog veel vaker keramiek met allerlei natuursteen-achtige patronen. Eetkamerstoelen en fauteuils met een harde rug van mooi hout met een gestoffeerde binnenkant komen eraan. Bekledingsstoffen worden juist wat zachter in contrast met het steen. Stoffen kunnen ook eindeloos worden gecombineerd: We hebben verrassende samenstellingen gezien van bijvoorbeeld velours met badstof-achtige stoffen in één zitgroep. Ook de vormen worden zachter en ronder. Houten tafelbladen met afgeronde en verjongde randen, salontafels in organische vormen en ook asymmetrische karpetten komen eraan. Naast de grote, vaak diepe loungebanken die je bij veel Italiaanse merken ziet, komen er ook steeds compactere meubels bij, ook in afgeronde vormen die hier en daar duidelijk zijn geïnspireerd op de interieurs uit de jaren’50.

Heel bijzonder was de presentatie van het Nederlandse Moooi in ‘Zona Tortona’, een industriële wijk waar ook altijd presentaties zijn. Werkelijk iedereen die wij in Milaan spraken had het er over: “Als je daar niet was geweest had je écht iets gemist!”. De gehele show was opgebouwd als hotel, tot in detail gestyled en waar je ook keek ronduit verrassend. We hebben genoten, ook van het mooie weer. De crisis is voorbij, het was lente in Milaan!

Delen

Contactgegevens

Veldhoven Interieurs BV
Vinkenlaan 31
3722 AH Bilthoven
T: (030) 2282591
E: verkoop@veld-int.nlWij zijn aangesloten bij:

Woonmodernisten is een collectief van 6 gerenommeerde interieurspecialisten.

Openingstijden

Dinsdag:
09.30 - 18.00 uur

Woensdag:
09.30 - 18.00 uur

Donderdag:
09.30 - 18.00 uur

Vrijdag:
09.30 - 18.00 uur

Zaterdag:
09.30 - 17.00 uur

Maandag en vrijdagavond op afspraak