Column

Columns Janine Veldhoven

Elke maand schrijft Janine Veldhoven een column die betrekking heeft op een gebeurtenis, een aankondiging of zomaar iets wat binnen het bedrijf plaats heeft gevonden en wat de moeite waard is om te delen met u. Veel leesplezier!

Column Janine

groen is poen

De internationale meubelbeurs in Keulen staat , op het moment dat ik deze editie schrijf, alweer op het punt van beginnen. Maandagmorgen gaan we in alle vroegte de weg op richting Duitsland om daar zodra de deuren open gaan naar binnen te kunnen voor een lange dag collectioneren. Enkele fabrikanten hebben ons via de email al een kleine ‘preview’ gestuurd van wat er zoals gaat komen. Eén van de huidige trends die zeker nog niet ten einde is, is groen!

Bij het inkopen voor onze winkelcollectie kijken we natuurlijk naar wat we zelf mooi vinden en naar items waarvan we denken dat die ook bij onze klanten in de smaak zullen vallen. Om de showroom aantrekkelijk te houden is ook de kleur van de meubels die we hier opstellen van groot belang. We willen onze klanten inspireren en zeker niet te ‘veilig’ inkopen. En ik bedoel dan met ‘veilig’ vooral gedekte kleuren, waarvan de kans dat we ze in de opruiming makkelijker kunnen uitverkopen groter zou moeten zijn.

Zo hebben we alweer enige tijd geleden onze hoekbank “Spirit” van de Duitse fabrikant "Bielefelder Werkstätten” ingekocht die op dit moment in onze etalage staat. We hebben hierbij bewust gekozen voor een flessengroene kleur om te laten zien dat juist groen een zeer warme uitstraling heeft en zich prima laat combineren met bijvoorbeeld cognackleurige, aubergine, zwarte en okergele items. Kleuren die op dit moment nu juist erg actueel zijn. Maar een groene bank inkopen was, in de tijd dat mijn vader de zaak nog runde, ondenkbaar! “Groen is poen” was een van zijn veelgehoorde opmerkingen als we weer eens samen over een beursvloer liepen. Maar ja, soms moet je ook een beetje eigenwijs zijn.

Ook in ander opzicht is groen een duidelijke trend. Ik heb het hier dan over kamerplanten die in een mooi interieur onmisbaar zijn. Als u de woonbladen erop naslaat ziet u vele foto’s van moderne interieurs met een weelde aan planten, van klassieke sanseveria’s tot varens en hangende vetplanten. Nu hoeft uw woonkamer er niet direct uit te gaan zien als de Hortus, maar een goed advies waar het gaat om het toepassen van planten kan uw woongenot zeker vergroten. Wij kunnen u, indien gewenst, via ons netwerk van relaties doorverwijzen naar een gespecialiseerd bedrijf. In de volgende editie zal ik uitgebreid verslag doen van ons beursbezoek en hoop ik een tipje van de (groene) sluier te kunnen oplichten over wat u over enkele weken bij ons in de showroom zult gaan aantreffen.

Delen

Contactgegevens

Veldhoven Interieurs BV
Vinkenlaan 31
3722 AH Bilthoven
T: (030) 2282591
E: verkoop@veld-int.nl



Wij zijn aangesloten bij:

Woonmodernisten is een collectief van 6 gerenommeerde interieurspecialisten.

Openingstijden

Dinsdag:
09.30 - 18.00 uur

Woensdag:
09.30 - 18.00 uur

Donderdag:
09.30 - 18.00 uur

Vrijdag:
09.30 - 18.00 uur

Zaterdag:
09.30 - 17.00 uur

Maandag en vrijdagavond op afspraak