Column

Columns Janine Veldhoven

Elke maand schrijft Janine Veldhoven een column die betrekking heeft op een gebeurtenis, een aankondiging of zomaar iets wat binnen het bedrijf plaats heeft gevonden en wat de moeite waard is om te delen met u. Veel leesplezier!

Column Janine

Afgestoft!

De Stoelendans-roadshow is weer verder gereisd en we maken ons inmiddels op voor de volgende presentatie van Woonmodernisten die naar Bilthoven komt: “Kunstzinnige Stoffen” is vanaf begin april in onze showroom te zien. Kunstenares en modeontwerpster Hak Stam exposeert haar schilderijen in combinatie met prachtige kunstzinnige kledingstukken, gemaakt van de mooiste, veelal zijden stoffen. Wij grijpen deze gelegenheid aan om ook enkele ‘pareltjes’ uit onze bijzondere collectie gordijn- en meubelstoffen onder uw aandacht te brengen in een niet-alledaagse presentatie. Houdt u onze berichtgeving hierover de komende weken in de gaten!

Op het gebied van woningtextiel staan de ontwikkelingen niet stil. Zo heb ik het enkele maanden geleden al over verschillende nieuwe stofeigenschappen (anti-bacteriologisch, warmte werend, e.d.) gehad, ook esthetisch gezien is er de afgelopen tijd veel nieuws op de markt gekomen. In dit verband wil ik graag de meubelstoffencollectie van FEBRIK onder uw aandacht brengen.

FEBRIK is de nieuwe speler in de wereld van interieurtextiel. De collectie van gebreide textiel begon in 2008 onder de naam Innofa stuk textiel en maakte oorspronkelijk vooral buitentijk voor de matrassenindustrie. Na enkele jaren van internationale groei en als gevolg van een bredere interesse in de stoffen, zetten Renee Merckx en Jos Pelders de succesvolle onderneming onder de naam FEBRIK voort. Het jonge merk komt uit Tilburg, een stad van historisch belang als het gaat om textiel.

Een driedimensionale structuur en stretch zijn twee rode draden in de gehele collectie; Stretch als wezenlijk resultaat van het breien. Kleur is een andere maatstaf. De collectie is zeer kleurrijk en divers, waarmee de stoffen gemakkelijk op vele ontwerpen toepasbaar zijn. Een andere optie is het combineren van onderscheidende stoffen in dezelfde tint binnen één ontwerp. Het merendeel van de collectie is namelijk opgebouwd uit een vast kleurenpallet van garens.

Inmiddels zijn er al diverse meubelfabrikanten die een of meer stoffen van FEBRIK in hun eigen standaardcollectie hebben opgenomen. Sinds kort zijn wij ook zelf dealer van dit eigentijdse merk en kunnen we de stoffen naar eigen inzicht toepassen op meubels en gebruiken voor het maken van verrassende kussens, plaids, spreien en dergelijke. En vanwege de driedimensionale structuur van de stoffen van FEBRIK zijn deze ook zeer geschikt om toe te passen op bijvoorbeeld wandpanelen. Wandpanelen adviseren we in situaties waarin geluidsabsorptie gewenst is. Denkt u hierbij aan ruimten waarin veel harde, gladde materialen, zoals steen, hout en glas aanwezig zijn. Niet alleen functioneel, maar ook leuk om naar te kijken!

Met FEBRIK hebben wij wederom een verfrissende collectie in huis gehaald die zeker niet ‘stoffig’ is!

Delen

Contactgegevens

Veldhoven Interieurs BV
Vinkenlaan 31
3722 AH Bilthoven
T: (030) 2282591
E: verkoop@veld-int.nlWij zijn aangesloten bij:

Woonmodernisten is een collectief van 6 gerenommeerde interieurspecialisten.

Openingstijden

Dinsdag:
09.30 - 18.00 uur

Woensdag:
09.30 - 18.00 uur

Donderdag:
09.30 - 18.00 uur

Vrijdag:
09.30 - 18.00 uur

Zaterdag:
09.30 - 17.00 uur

Maandag en vrijdagavond op afspraak